ANKARA / YENİMAHALLE - Ankara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ock

Ankara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi e-dergi ekibi olarak dergimiz SEYYAH’ın ilk sayısını sizlerle paylaşmak bizim için büyük mutluluk. Bundan sonraki süreçte her dönem hazırlanacak yeni sayımızla, yeni içeriklerle sizlerle buluşmayı hedeflemekteyiz. Dergimizin hazırlık aşamalarında bizlere destek olan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkürü bir borç biliriz.

Türkiye’nin ilk ve en eski Turizm lisesi olarak dergimize SEYYAH adını seçtik. Çünkü bizi en iyi temsil edeceğine inandığımız kelime Seyyah’tı. Nasıl ki Seyyahlar gezip görmekten, yeniyi keşiften keyif alıyorsa bizler de dergimiz için yeniyi keşfetmek, yeniyi denemek ve sizlerle yeni ufuklara yelken açmaktan müthiş keyif aldık. Her bir çalışma ilmek ilmek işlenmiş bir emeğin eseridir. Düşünerek,  okuyarak, araştırarak, çabalayarak tasarlanmış içeriklerdir. Umarım sizler de paylaşımları ilgi çekici bulur okurken bizimle aynı hisleri paylaşırsınız.

Ara

Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme ve İşbirliği Protokolü kapsamında Protokol ortağımız Barut Otel Canem Turizm ve Ticaret A.Ş. Temsilcileri okulumuza ziyaret gerçekleştirdiler.

Ara

"Digital Deutsch eTwinning Projesi" Yapay Zeka ile harmanlanan bir eğitim deneyimidir.

Ara

20. Uluslarası Mutfak Günleri Gatronomi Yarışmasında madalya kazanana öğrencilerimiz.

Ara

Öğrencilere bireyselleşmiş eğitim, öğretmenlere ise öğrencilerini izleme imkânı sunarak akademik başarıyı arttırmayı ve uzmanlarca filtrelenmiş içeriklerle bu alandaki ihtiyaçların giderilmesini amaçlayan Öğrenci - Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS) hayata geçti

İş sağlığı ve güvenliği semineri

May

24-27 MAYIS 2023 TARİHLERİ ARASIDA ANKARA MTAL OLARAK KÜLTÜR VE TURİZM İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN ORGANİZASYONUNDA YAPILAN TÜRK MUTFAĞI ETKİNLİKLERİNE KATILDIK

May

Okulumuzda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı şiirler, halkoynları ve halk müziğnden eser söylenerek çoşkuyla kutlandı.

Nis

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULUMUZ MEZUNİYET TÖRENİ YAPILDI. MEZUNLARIMIZLARIMIZA İLİKİ HAYATLARINDA SAĞLIK, MUTLULUK VE BAŞARILAR DİLERİZ.

Nis

Okulumuzun Geleceğin Şefleri Avrupa'da Erasmus Projesi İle Almanya'ya giden öğrenci ve öğretmenlerimiz Türkiye'den diğer proje yapan okullarla beraber Paris Gezisine katıldı.  Proje süresince işbaşı eğitim alan öğrencilerimiz, Amsterdam, Köln ve Almanya'nın bazı şehirlerini de gezme imkanı buldu.

Ock

Okulumuzda 18-19 Ocak 2023 tarihlerinde Ankara Valiliği'nin düzenlediği geleceğin sınıfını tasarlama semineri Vali Yardımcısı Turan Yılmaz katılımı ile  gerçekleşti

Ara

19. İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali'nde Altın Madalya alan öğrencilerimizin ödül törenini gerçekleştirdik. Öğrencilerimize hediye ettiğimiz isimlerinin yazılı olduğu şef bıçakları ile daha nice başarılar elde edeceklerine eminiz.  Ayrıca bronz madalya alan öğrencimiz Sefa İMAL'in itirazı ile jüri tekrar bir değerlendirme yapmış ve öğrencimiz ALTIN MADALYA kazanmaya hak kazanmıştır.